REGI Base pomáhá tam, kde ostatní selhávají

REGI Base pomáhá tam, kde ostatní selhávají – příběh plukovníka Kubicy

Plukovník Ing. Bohdan Kubica, byl celý život voják tělem i duší. Pracoval dlouhá léta na Ministerstvu obrany a pak na Generálním štábu Armády České republiky pod generálem Alešem Opatou. Vždycky říkal, že slovo vojáka platí a celý život se tím řídil. Každému, kdo potřeboval pomoci, tak pomohl, nikdy se k nikomu neotočil zády, tak, jako se to stalo jemu.

4. června loňského roku jej postihl akutní, mozkový infarkt a byl vrtulníkem přepraven do Českých Budějovic. „Tím začal můj osobní boj o život manžela, náš boj doslova o život takový, jaký jsme znali, o manželovu důstojnost a péči o něj takovou, kterou si zaslouží,“ uvádí manželka pana plukovníka, která dále dodává, jak žalostné bylo chování Ústřední vojenské nemocnice.

„Přestože jsem žádala a dělala vše možné i nemožné proto, aby byl léčen výhradně v ÚVN, ale z důvodu, že před manželem mluvili, že je ležící mrtvola, tak s nimi přestal komunikovat. Já jsem primáři dokázala, že manžel rozumí všemu, každému pokynu, což jsem mu s manželem předvedla, on se mi omluvil a řekl, že uvidíme, jak se to bude vyvíjet.“ Očekáváte, že sprosté, lajdácké a neprofesionální chování tím skončilo? Omyl!

Bez vědomí opatrovnice převezen do Písku

„Pan primář následný den manžela nechal převést do Písku, bez mého vědomí, jsem opatrovník a to bylo to nejhorší, kam se mohl dostat. Péče se mu nedostávalo, rehabilitace neprobíhala, i když oni tvrdili, že ano, ale já se ptala spolubydlících, kteří mi řekli každý den, co s manželem bylo, proběhlo několik pochybení – nedostatečná hygiena a z toho záněty, dlouhodobě plánovaná operace na vrácení kostní ploténky, která nemohla proběhnout, protože nevysadili léky…. Chybami nemocnice se stav manžela, který i tak byl na pokraji smrti, zhoršil natolik, že je aktuálně zcela stoprocentně závislý jen na mé péči, upoután na invalidní vozík, je ochrnutý na půl těla, má ochrnutá mluvidla a je závislý na mě,“ dodává manželka pana plukovníka tragickou souhru okolností, ale i očividné neprofesionality. A co by panu plukovníkovi pomohlo? „Potřebovali jsme důkladnou rehabilitaci v Kladrubech, které mu byly zamítnuty z kapacitních důvodů, přesto, že jsem se snažila, ale marně. Bylo mi řečeno, že je starý a že tam berou maximálně do 60. let a jak to chodí, ze známosti.

Reagujeme, pomáháme!

Na jednu stranu je nám velikou ctí pomáhat někomu, kdo za nás sloužil, pomáhal, na druhou stranu je docela šílené se podívat na vývoj a to, jak byl pan plukovník doslovně odepsán. My, REGI Base předáváme šek na 40000 korun na nákup rehabilitační, robotické rukavice, která se používá po traumatech, hemiplegii, či po mrtvici. Pomáhá aktivovat zrcadlové neurony, obnovovat mozkové, motorické nervy a zlepšit tak kvalitu péče o pacienta, v tomto případě o pana plukovníka Kubicu. Tato rehabilitační pomůcka toho dokáže opravdu hodně a je něčím, co je tolik potřebné při náročné rehabilitaci.

A co říci závěrem? I manželka pana plukovníka je velikou bojovnicí, péčí o něj si hnula zády, musela prodělat náročnou operaci, nyní se v pomoci musí zapojovat celá rodina, obstarávat základní, hygienické procesy, ale i cvičení a rehabilitování. My, REGI Base se dále budeme zajímat o stav pana plukovníka, i jeho ženy, i nadále poskytujeme pomoc a poradenství, zajišťujeme nejlepší vyšetření u těch nejlepších odborníků v České republice pro optimalizaci stavu pana plukovníka, i jeho ženy.

JSME REGI BASE, my o pomoci nemluvíme, my pomáháme!

🇨🇿
⚔️

SDÍLET:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

AKTUALITY NADAČNÍHO FONDU REGI BASE I.

Další články

Lukášek trpí vadou zoubků

Úsměv – zdánlivá drobnost, která bourá bariéry, léčí duši a pomáhá překonávat nejednu těžkou situaci. A právě proto jsme se rozhodli podpořit kpt. Pavlu Jakoubkovou

DEN VÁLEČNÝCH VETERÁNŮ

V tento den si připomínáme odvahu a obětavost našich válečných hrdinů. Tito stateční muži a ženy bojovali za naši svobodu a mír, často s obrovskými

Speciální židle do koupelny

Nedávno jsme díky vaší pomoci pořídili Simoně, dceři válečného veterána Josefa Mikeše, která od narození trpí dětskou mozkovou obrnou, speciální židle do koupelny. Pojďme se

Zakoupení notebooku do školy

Milí přátelé a podporovatelé Nadačního fondu, rádi bychom vám připomněli pozoruhodný příběh Jakuba, který nám ukazuje sílu lidské vůle, odhodlání a solidarity. Jakubova cesta byla