Další příběh policisty

Chystali se oslavit dvacáté výročí manželství, rekonstruovali vysněný domeček pro sebe a svých pět dětí. Pak ale rodinu policisty praporčíka Marka Dvořáčka zasáhla krutá rána. Jeho žena onemocněla agresivním typem rakoviny a zemřela.

Marek zůstal v rozestavěném domě sám s pěti dětmi – Karolínou (19), Monikou (18), Anežkou (14), Pavlíkem (10) a Janičkou (5). „Moc mi tehdy pomohl můj šéf. Dal mi volno, abych zařídil, co je třeba. A pak mi umožnil plánovat si směny tak, jak jsem potřeboval,“ popisuje Marek Dvořáček. Ale jeho nadřízení z obvodního oddělení Policie ČR v Břeclavi šli ještě dál.

V novinách si přečetli příběh policisty prap. Tomáše Mauera. Ten se ocitl v podobné situaci jako Marek Dvořáček, když mu také zemřela manželka a on zůstal sám s ročním Oliverem. V těžké chvíli mu pomohl Nadační fond REGI Base I, který podporuje vojáky, policisty a hasiče. Dobročinnou organizaci kontaktovali, zda by nemohla něco udělat i pro kolegu Marka Dvořáčka. „Rozhodli jsme se tedy pokračovat ve sbírce, která původně nesla jméno Oliver,“ potvrdil Hynek Čech z REGI Base.

Policistu Marka Dvořáčka i jeho pět dětí jsme pozvali do Prahy na dvoudenní výlet plný splněných přání.
Celý den začal setkáním s kolegy z pražské policie, kteří jeho vůz doprovodili z pražského Chodova až k jejich hotelu v historickém centru Prahy.

Následovala prohlídka bunkru ( komunitního centra REGI Base).

Po obědě se rodina podívala i na natáčení filmu
Můj Příběh se Sašou Rašilovem, Vilmou Cibulkovou a Milanem Kňažkem, kde si Marek Dvořáček dokonce zahrál epizodní roličku drsného mafiána. 

Den se uzavřel večeří v Running sushi, které děti ochutnaly vůbec poprvé.

Druhý den proběhla tisková konference v budově DRN v L’Osteria na Národní třídě. Součástí byla i další splněná přání. Každé z dětí si před příjezdem do Prahy napsalo své tři přání. Mezi ně patřilo například vodácký kurz, kurz sebeobrany, lístky do kina, žluté dětské kolo a koloběžka.

Po tiskové konferenci byla naplánována prohlídka města ve vyhlídkovém voze Prague old car
Hlavní stránka, návštěva a prohlídka policejního oddělení Prahy 1.

Celý den se završil obědem a návštěvou v Aquapalace Praha, kde bylo připraveno ještě jedno překvapení. Mezi přáními jedné z dcer bylo i setkání s populárním zpěvákem Václav Noid Bárta Official. Václav si ve svém nabitém programu našel chviličku a s celou rodinou strávil pár příjemných chvil.

Později vám ukážeme i video z tohoto dojemného setkání.

Jsme rádi, že si děti celý výlet plný překvapení užily a jsme si jisti, že na něj budou velmi dlouho vzpomínat.

Nadační fond Regi Base dále organizuje pomoc rodině prap. Marka Dvořáčka i při splácení půjčky na rekonstrukci domu, kterou si manželé vzali ještě v době, kdy byla Věra Dvořáčková (†45) plná sil.

Podporu organizace financuje z konta Oliver, které dostalo své jméno po ročním synovi pražského policisty Tomáše Mauera (35). I jeho žena Renata (†35) prohrála boj se zákeřnou nemocí. Přispět na konto můžete i vy.

Sbírka probíhá pomocí transparentního účtu Nadačního fondu REGI Base: 290 041 5315 / 2010

Děkujeme.

Pomáháme těm, kteří za nás sloužili.

SDÍLET:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

AKTUALITY NADAČNÍHO FONDU REGI BASE I.

Další články

Lukášek trpí vadou zoubků

Úsměv – zdánlivá drobnost, která bourá bariéry, léčí duši a pomáhá překonávat nejednu těžkou situaci. A právě proto jsme se rozhodli podpořit kpt. Pavlu Jakoubkovou

DEN VÁLEČNÝCH VETERÁNŮ

V tento den si připomínáme odvahu a obětavost našich válečných hrdinů. Tito stateční muži a ženy bojovali za naši svobodu a mír, často s obrovskými

Speciální židle do koupelny

Nedávno jsme díky vaší pomoci pořídili Simoně, dceři válečného veterána Josefa Mikeše, která od narození trpí dětskou mozkovou obrnou, speciální židle do koupelny. Pojďme se

Zakoupení notebooku do školy

Milí přátelé a podporovatelé Nadačního fondu, rádi bychom vám připomněli pozoruhodný příběh Jakuba, který nám ukazuje sílu lidské vůle, odhodlání a solidarity. Jakubova cesta byla