Desítky lidí dělalo angličáky pro Lukáše Hirku!

Jak jsme již avizovali, veterán misí KFOR a ISAF David Musil uspořádal letos podruhé akci „Cesta do pekla a zase zpátky“, při níž se 24 hodin nonstop cvičí angličáky. A přestože mise je to téměř vražedná, našlo se dost odvážlivců…

anglie_02
Foto: Účastníci akce „Cesta do pekla a zase zpátky“

Letošního klání se zúčastnilo celkem deset registrovaných a dva odvážní jednotlivci Ladislava Rozsívalová a Michal Dvořák. V Hradci Králové a Benešově byl vytvořen i tzv. Open tým pro „kolemjdoucí“, v němž mohl každý přispět do celkového počtu angličáků.

Některé tyto týmy přijely do Hradce Králové, tři týmy cvičily v Benešově (kde byl mimo jiné jediný čistě ženský tým), jeden v Hostinném a jeden na Slovensku v Trenčanských Teplicích. Ačkoliv většina týmů nahlásila plný počet pěti účastníků, nakonec některé startovaly v menším počtu, což znamenalo větší zátěž.

Všichni soutěžící netrpělivě očekávali společný start v 18 hodin. „Už během večera přišlo pár zpráv, že některé týmy mají první zraněné. Přicházela i první videa a fotografie,“ líčí rozjezd závodu jeho autor David Musil.

Každý trávil volnou chvilku mezi svoji porci angličáků jinak. Někdo spal, jiní si povídali, někteří sledovali filmy nebo povzbuzovali své kolegy. Ze začátku bylo tempo přímo vražedné, ale s přibývajícím časem a vyčerpáním se tempo zpomalovalo.

anglie_01
Foto: Při akci byla všudypřítomná sranda ale i únava

„Prvním zlomem byla šestá hodina ranní, kdy jsme byli všichni v pekle a konečně jsme se vydali na cestu zpátky. Ke konci celé čtyřiadvaceti-hodinovky už to bylo hodně o hlavě. Každé opakování bolelo víc a víc, ale jelo se dál,“ popisuje pocity vyčerpání David.

Poslední hodinu už se taktizovalo, aby výsledek vypadal „hezky“. Po odbytí šesté večerní v sobotu ze všech spadl obrovský kámen, že je konec, a čekání na výsledky. Celkovým vítězem se pro letošní rok stal WARRIOR TÝM ze Slovenska, který udělal 17814 angličáků.

Výsledek, který se však očekával ze všeho nejvíce, byl celkový počet všech angličáků. „Přiznám se, že jsem to musel několikrát počítat, protože jsem výsledku nechtěl věřit. Dohromady se za 24 hodin na čtyřech místech udělalo neuvěřitelných 130 981 opakování angličáků. Jinak vítězem byl každý, kdo se zúčastnil, odešel do pekla a zase se vrátil a udělal něco pro dobrou věc. Děkuji všem!“ uzavírá David Musil.

anglie_00
Foto: Cesta do pekla a zase zpátky není jenom prázdná fráze, byla to fakt dřina

Na startovném se podařilo získat pět a půl tisíce korun. Po konzultaci pořadatele s Nadačním fondem REGI Base I. bylo rozhodnuto, že tuto částku obdrží Lukáš Hirka, respektive jeho rodina, která mu po loňském zranění v Afghánistánu pomáhá přežít a postavit se na nohy.

Výsledky – týmy:

1. WARRIOR TEAM (17 814)

2. KOZY TÝM (15 600)

3. BABIČČINA VOLBA (13 727)

4. UNDERGROUND ARENA KOŤÁTKA (13 631)

5. TROPA DE JELITA (13 117)

6. SPLAŠENÁ KLADIVA (12 750)

7. RLC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ (10 014)

8. KYOKU GANG (7074)

9. SUICIDE GIRLS (6 788)

10. CHLAPCI CHUCKA NORRISE (6 069)

11. OPEN TÝM UNDERGROUND ARENA BENEŠOV (4 387)

OPEN TÝM HRADEC KRÁLOVÉ (2 600)

Výsledky – jednotlivci:

12. MICHAL DVOŘÁK (4 410)

LADISLAVA ROZSÍVALOVÁ (3 000)

SDÍLET:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

AKTUALITY NADAČNÍHO FONDU REGI BASE I.

Další články

Lukášek trpí vadou zoubků

Úsměv – zdánlivá drobnost, která bourá bariéry, léčí duši a pomáhá překonávat nejednu těžkou situaci. A právě proto jsme se rozhodli podpořit kpt. Pavlu Jakoubkovou

DEN VÁLEČNÝCH VETERÁNŮ

V tento den si připomínáme odvahu a obětavost našich válečných hrdinů. Tito stateční muži a ženy bojovali za naši svobodu a mír, často s obrovskými

Speciální židle do koupelny

Nedávno jsme díky vaší pomoci pořídili Simoně, dceři válečného veterána Josefa Mikeše, která od narození trpí dětskou mozkovou obrnou, speciální židle do koupelny. Pojďme se

Zakoupení notebooku do školy

Milí přátelé a podporovatelé Nadačního fondu, rádi bychom vám připomněli pozoruhodný příběh Jakuba, který nám ukazuje sílu lidské vůle, odhodlání a solidarity. Jakubova cesta byla